zondag 7 december 2008

De laatste echte dag in China

We zijn vandaag iets later naar het bedrijf gegaan. Daar hebben we nog een interview afgelegd met 1 van de Chinese werknemers en hij heeft ons ook nog soort van geinterviewd over ons schoolleven en wat we in onze vrije tijd doen etc. en over wat Chinezen doen en het verschil tussen ons en de Chinezen. Na de lunch hebben we nog wat rondgesnuffelt in het bedrijf en meegekeken met werkenemers.

Na de stage zijn we nog gaan "avond(/namiddag)-shoppen" omdat we nog cadeautjes moesten kopen voor surprise. Iedereen wist eigenlijk al wie wie had behalve Paul. Die kon er niet echt achter komen. Na het winkelen zijn we gaan eten in een restaurant waar we al de hele week langs zijn gelopen zo van: "Zullen we hier gaan eten of niet?" We hadden zelfs al 2 keer in de menukaart buiten gekeken. Nou dus daar zijn we vandaag maar gaan eten. Het was heel appart eten dat we hier hadden besteld. Het begon met een wit drankje in een plastic wit bekertje dat appart smaakte en waarvan we niet weten wat het was. Daarna (als eten) kregen we iets wat op plakjes mozarella leek met een soort saus erover die scherp was (maar niet heet). Dat was niet zo heel geweldig. Toen kregen we zoete aardappel met een sausje erover dat naar hondenbrokken rook. Het was lekker maar rook niet lekker. Toen kregen we vis met aardbeien saus erover. Het was een apparte combinatie maar wel lekker op zich. We kregen ook nog een soort van mini-spareribs die op cornflakes (?) lagen. Dat was erg lekker. En als toetje hadden we iets van brood met sesamzaadjes wat heerlijk was.

Na het eten was het al laat maar we moesten nog even boodschappen doen, dus dat deden we, en daarna zijn we naar huis gegaan. Thuis hebben we (na lang wachten) dan eindelijk het cadeau van Marit en Eva opengemaakt. DANK JULLIE WEL!! We hebben allemaal een overheerlijk chocolade letter gekregen. Jens en Julie hadden nog ruzie om wie welke wou en uiteindelijk hebben ze omgewisselt =P en het Jens wel 5 gram minder!! Anyhow daarna hebben we onze cadeautjes aan elkaar gegeven. Paul mocht raden wie wie nou had en hij wist dat gelukkig toch wel goed te raden: Hij had Marjolein, Marjolein hem, Jens Julie en Julie Jens.

Na de surprises zijn Mayo en Julie hun koffer gaan inpakken en Jens en Paul zijn gaan slapen (omdat het al laat was en de vader van Paul ook ging slapen). En dat was het weer voor vandaag.

Foto's komen nog...

Geen opmerkingen: